Badanie żywności

W każdym przedsiębiorstwie zajmującym się szeroko rozumianą produkcją, przechowywaniem lub transportowaniem artykułów spożywczych istnieje ryzyko ich zanieczyszczenia różnego rodzaju bakteriami. W naszym lubelskim laboratorium przeprowadzamy badanie żywności pozwalające potwierdzić albo wykluczyć obecność poszczególnych niebezpiecznych dla zdrowia substancji lub pierwiastków.

Prowadzone przez nas usługi laboratoryjne to specjalistyczne analizy różnego rodzaju żywności, zarówno dla osób, jak i pasz dla zwierząt. Z badań w naszej lubelskiej pracowni korzystają przedsiębiorstwa działające w różnych gałęziach przemysłu spożywczego. Poniższa lista przedstawia dokładnie, pod jakim kątem przeprowadzamy analizę. Dzięki naszym skrupulatnym usługom uzyskają Państwo szczegółowe oraz w pełni obiektywne wyniki.

ŻYWNOŚĆ

Kontakt:

  • obecność Salmonella spp.
  • obecność Listeria monocytogenes
  • ogólna liczba drobnoustrojów
  • liczba bakterii z grupy coli
  • liczba Escherichia coli
  • liczba Enterobacteriaceae
  • liczba gronkowców koagulazo-dodatnich

PRÓBKI ŚRODOWISKOWE

  • obecność Salmonella spp.
  • obecność Listeria monocytogenes
  • ogólna liczba drobnoustrojów
  • liczba Enterobacteriaceae

Kontakt:

Pracownia Mikrobiologii
telefon: 81 747 81 41 wew. 53
e-mail: pm@lsum.pl