Badanie mleka

Badania prowadzone nad tym surowcem przede wszystkim dają producentowi odzwierciedlenie tego, jakiej jakości oferuje mleko. Nasze usługi laboratoryjne polegające na zweryfikowaniu obecności m.in. liczby drobnoustrojów, zawartości tłuszczu, białka, czy laktozy prowadzimy nadzwyczaj dokładnie. Dzięki temu wynik analizy pozwala oszacować nie tylko poziom zaawansowania produktu, ale też stan zdrowia zwierząt. Narażone na dużą eksploatację wymiona w pewnym momencie mogą generować niechciane elementy dostające się do surowca. Badanie mleka pozwala w odpowiednim momencie zareagować i wpłynąć na ich pracę, na przykład przez zastosowanie zabiegów pielęgnacyjnych lub zmianę diety.

Do przeprowadzenia testu na surowcu i zrealizowaniu usługi w naszym lubelskim laboratorium wymagana jest pobrana i odpowiednio dostarczona próbka. W razie jakichkolwiek pytań dotyczących sposobu jej przygotowania, zapraszamy do kontaktu z naszą pracownią w Lublinie.

MLEKO SUROWE

Kontakt:

  • ogólna liczba drobnoustrojów
  • liczba komórek somatycznych
  • zawartość tłuszczu
  • zawartość białka
  • zawartość laktozy
  • zawartość mocznika
  • punkt zamarzania mleka
  • % dodanej wody
  • pozostałości substancji przeciwbakteryjnych

Kontakt:

Pracownia Badań Mleka
telefon: 81 747 81 41 wew. 39
e-mail: pbm@lsum.pl

 Po godzinie 16.00, zachęcamy  do kontaktu poprzez formularz.
Skontaktujemy się z Państwem najbliższy dzień roboczy!

 

5 + 11 =